Q&A: dnes Otočiť stránku

()

Na dnešok som miesto otázky priniesla citát z Noticky od Univerza, ku ktorému treba nejakým spôsobom zaujať stanovisko:

Niekedy je život ako čítanie knižky. Dni, týždne, ba dokonca roky sa len opakujú… až kým neotočíš stránku.

Aké asociácie to vo vás vyvoláva? Ktoré situácie v živote sú asi mienené? Aké by bolo vaše vysvetlenie pre túto myšlienku – a  čo by bolo také „otočenie stránky“?

Ako sa vám páči článok?

Pre vyhodnotenie zakliknite počet hviezdičiek.

Priemerné hodnotenie / 5. Počet hlasov:

Hodnoťte ako prví!

2 názory na “Q&A: dnes Otočiť stránku”

  1. …..až kým …..
    Najskôr sa mi žiadalo napísať kým nezmeníš uhol pohľadu, ale po prečítaní článku, Tvoj život je odraz už nemám pocit, že je to o uhle pohľadu, ale o človeku – bytosti, ktorá zmení svoje vnímanie života .

    1. U mňa sa „otočiť stránku“ skutočne spojilo so zaujatím iného uhla pohľadu – a to je ochota urobiť to + schopnosť urobiť to. Ak chýba čo len jedno, zostávame zavrznutí v starých príbehoch.

      Ak nie sme ochotní meniť uhol pohľadu, tak nám ten starý ešte stále niečo napĺňa: pocit bezpečnosti, uznania, spolupatričnosti, …Vtedy žiadne nové poznanie nemá šancu preniknúť do nášho svetonázoru, pretože by úplne rozhodilo náš život.

      Potom nastáva obdobie, kedy už ochotní sme, ale ešte nie sme schopní… Už možno vnímame, aké nevyhovujúce presvedčenia so sebou nosíme, ale ešte stále nevieme, ako na to, ako ich zneutralizovať. V tejto etape je to už iné – voľne podľa „keď máš kliniec,všetko začína vyzerať ako kladivo“. Beháme po svete plní ochoty a hľadáme návod alebo nástroj. 🙂 Potom ho nájdeme, vyskúšame – a ak to klapne, obrátime stránku.

      A ak to neklapne, ešte vždy môžeme hľadať ďalší. To je ten lepší prípad. Ten horší je, že si povieme, že „to aj tak nepôjde/na to nemám“ a zmierime sa so životom, aký nám nevyhovuje – s vedomím, že už sme mali záblesk niečoho lepšieho. Myslím, že tomu hovorím „Peklo“.

Pridaj komentár

Sú veci medzi nebom a zemou... a volajú sa "nekopírovať". :-)
%d blogerom sa páči toto: