Poznatok

Ste vo vzťahu, ktorý vám nerobí dobre, a viníte z toho partnera?

()

Tak najprv zopár otázok:

  • Keď ste sa s partnerom pochytili, máte problém striasť to a pohnúť sa ďalej?
  • Nemáte problém po škriepke sa pobozkať a udobriť, alebo máte pocit, že si  istú chvíľku radšej chcete udržiavať odstup?
  • Ak sa partner k vám priblíži, máte tendenciu sa trochu odtiahnuť, alebo dokonca reagujete vyslovene podchladene?
  • Je vo vás časť, ktorá si myslí, že bu ste nemali cúvnuť tak ľahko, keď vás vytočili – alebo dokonca že by ste mali partnera vytrestať tým, že sa bude o vašu pozornosť musieť extra ťažko uchádzať?

Ak ste odpovedali  „áno“ pri ktorejkoľvek z týchto otázok, potom máte tendenciu uľpievať na pocite krivdy. Neviete sa preniesť cez to, čo partneri povedali  alebo nepovedali, urobili alebo neurobili. Necítite sa milovaní – a to bolí.

A rozhodne nie ste pripravení odpustiť. 🙂

Prekvapivý dôvod, prečo ste rozhodení

Tak najprv dobrá správa – váš partner(ka) nemá nič spoločného s tým, prečo sa cítite ukrivdene a ublížene.

Keď  ste ublížení a presvedčení, že na vine vášho zlého pocitu je ten druhý, tak s najväčšou pravdepodobnosťou projekujete, premietate seba na neho. A keď projekujete, vtedy obvykle z celého srdca veríte, že problém je jedna vec, kým problém v skutočnosti je niečo celkom iné.

K  projekcii dochádza, keď viníme partnerov z našich starých poranení. Nerobíme to vedome. Konflikt medzi nami oživil nedoriešené veci z minulosti – sklamania z predchádzajúcich vzťahov alebo staré poranenia z detstva.

Naša emocionálna reakcia je na tie staré veci, ale pretože v danom okamihu, kedy ju cítime, je tam s nami len ten druhý, tak nám príde logické, že za to musí on(a)!

Zajtra pokračovanie

Ako sa vám páči článok?

Pre vyhodnotenie zakliknite počet hviezdičiek.

Priemerné hodnotenie / 5. Počet hlasov:

Hodnoťte ako prví!

Pridaj komentár

Sú veci medzi nebom a zemou... a volajú sa "nekopírovať". :-)
%d blogerom sa páči toto: