Poznatok

Ako nás projekcia brzdí a pripravuje o lásku

()

Predvčerom a včera sme hovorili o projekcii, kedy do toho druhého premietame niečo z vlastnej minulosti. Včera sme hovorili o  tom, ako sa táto projekcia prejavuje. Dnes sa pozrieme na to, prečo nás projekcia pripravuje o lásku.

Keď sa dvaja dostanú do sporu, je to len veľmi zriedkavo jednostranná príčina. Potrebujeme odhaliť našu stranu rovnice, aby sme začali vnímať dynamiku situácie a vedeli vyhojiť to, čo na našej strane daný problém spôsobilo. To neznamená automaticky, že na vine sme len my; aj partner vstupuje do situácie s istými neošetrenými vecami z minulosti a len čo jeho neošetrené veci začnú bojovať s našimi neošetrenými vecami, nutne to skončí pasekou. A keďže jediný, koho dokážeme skutočne meniť, sme my sami, je to to najlepšie miesto, kde začať.

Často si partnera volíme práve podľa toho, že jeho neošetrené veci sa dopĺňajú s našimi. Keď ich skĺbime, dostávame cement pre naše tehličky – lenže tomu cementu chýba jedna podstatná vec, harmónia. Súlad. Súzvuk. Tomu druhému nie sme ľahostajní, vníma nás a reaguje na nás (=nie sme „neviditeľní“ a „nedôležití“), ale výsledkom nebýva náš dobrý pocit zo seba a z vzťahu – necítime sa šťastní.

Takto zvolený partner nám zrkadlí tie veci v nás, ktoré potrebujeme ošetriť, aby prestali bolieť. Tadiaľ totiž uniká naša energia a bráni nám pohnúť sa vpred, k tomu, čo by sme v živote zažívať chceli.

Čo s tým?

Na tejto stránke máte niekoľko možností (a na iných stránkach máte iné možnosti 😉 ). Máte tu verejne prístupný projekt Šanca pre lásku, kde si život upravujete tak, aby bol schopný do seba lásku prijať.

Ak sa chcete dostať bližšie na koreň tomu, čo by vás mohlo  obmedzovať, a pomaly to odbúrať cez sebaskúmanie, máte tu knižku a projekt Rok pre seba. Ročný projekt práve skončil, takže ho môžete robiť teraz individuálne, ale na komentáre reagujeme aj ja, aj niekdajší účastníci.

Ďalšie dve knižky-projekty, Krok vpred a Ako si zhmotniť sen, sa tejto oblasti dotýkajú len okrajovo, ale tiež sa dajú použiť na skúmanie toho, kde v sebe nosíme nevhodné presvedčenia. Projekt Ako si zhmotniť sen práve dobehol do konca a prístupný je ako knižka, projekt Krok vpred začína nové kolo koncom januára 2021.

No a v príprave je ešte projekt-knižka 7 dní šťastia, ale ten bude prístupný až o také dva-tri mesiace. 🙂

A potom tu ešte máte stránku Boslaal, ktorá je plná citátov a úvah na rôzne témy. Ak  sa rozhodnete  pre ňu, odporúčam ju používať nasledovne: nechajte si zakaždým vybrať náhodný článok a ak vo vás nič nerezonuje (=nereagujete naň ani pozitívne, ani negatívne), nie je to pre vás téme. Len čo však zachytíte nejakú reakciu, práve ste narazili namiesto, kde je nejaký poklad zakopaný a oplatí sa venovať sa mu hlbšie.

Ako sa vám páči článok?

Pre vyhodnotenie zakliknite počet hviezdičiek.

Priemerné hodnotenie / 5. Počet hlasov:

Hodnoťte ako prví!

Pridaj komentár

Sú veci medzi nebom a zemou... a volajú sa "nekopírovať". :-)
%d blogerom sa páči toto: