Poznatok

Bieda potrebuje spoločnosť

()

„Dúfať, že dokážeš niekomu, kto si bahní v svojej negativite, ukázať, aké nebezpečné je bahniť si v negativite, je ako pokúšať sa nadchnúť netopiera pre slnečné svetlo alebo bahenného ibisa pre číre vody.“ — Guy Finley

Hovorí sa, že sa čoraz viac podobáme na ľudí, s ktorými sa stýkame. A je to tak: to, kto sme, sa sústavne transformuje v závislosti od spoločnosti, v ktorej sa pohybujeme. V svojej podstate sa sústavne snažíme o psychologické splynutie s prostredím a vzťahmi okolo nás, v ktorých sme zapojení.

Naše prostredie sa vzťahuje nielen na ľudí okolo nás, ale aj na myšlienky a pocity, ktoré v sebe udržiavame. Vezmite si to ako kus studeného železa alebo vlhké polienko, ktoré strčíte do ohňa – po chvíli nadobudne vlastnosti ohňa, v ktorom trčí. Energia sa prenesie z jedného na druhé a čoskoro to, čo samo o sebe nijako nežiari, preberie na seba vlastnosť plameňa a začne žiariť.

A teraz, s týmto poznaním, si uvedomte, že existujú štyri typy ľudí, ktoré možno určiť podľa toho, ktorý zo štyroch temných duchov ich ovláda. Ak sa naučíte rozpoznávať tieto temné sily v iných a ich jedovaté prejavy, dokážete zabrániť tomu, aby sa preniesli na vás a začali vás vnútorne meniť:

  1. Obete: Títo negativisti radi vyťahujú staré bolestné historky a potom si bahnia v pocitoch hnevu, nevraživosti alebo zatrpknutosti,  ktoré tieto príbehy v sebe uchovávajú. Vyhýbajte sa každému, kto sa vás snaží zatiahnuť do debaty o tom, čo bolo včera alebo kedykoľvek v  minulosti.
  2. Klebetníci: Niektoré nízke, zlomyseľné duše sa snažia vyvýšiť seba tým, že znížia niekoho iného a stiahnu ho do svojej biedy. Milujú klebetenie, kritizovanie, posudzovanie a znižovanie každého, kto má tú smolu, že sa im dostane na dosah. Jediná lojalita, ktorú pociťujú, je voči svojim vlastným ublíženiam – a udržiavajú ju na živote tým, že každého zaťahujú do svojho kydania hnoja. Keď sa začne schyľovať k ohováraniu, zdvíhajte kotvy; nepotrebujete to.
  3. Upíri: Je to skupina osudom poničených duší, ktoré žijú z vlastnej nízkej vibrácie, ale potrebujú iných ako obecenstvo pre svoju negativitu. Rozpoznáte ich ľahko podľa toho, že vám ochotne podsúvajú hrozné a príšerné mentálne predstavy či rozprávajú nevhodné sexuálne vtipy – a to len pre stiesnenú reakciu, ktorú tým vyvolajú. Ak ich budete ignorovať, budú cítiť potrebu presunúť  sa so svojím bahnom inam.
  4. Mučeníci: Títo nešťastníci vzdorujú úporne každému dobru, ktoré im život prináša. Chcú, aby sme načúvali ich sťažnostiam a nárekom, pritakávali ich závisti a žiarlivosti a zdieľali ich odmietanie života, keď nie je celkom podľa ich predstáv. Potrebujú nás mať na svojej strane, inak nedokážu šíriť svoj jed.

Všetky tieto typy nás potrebujú na to, aby sa cítili nažive. Bez nás im chýba živná pôda. A preto naša povinnosť je vyčistiť v sebe tie miesta, kde sa takíto paraziti môžu priživiť. Ani jeden z týchto negativistov sa totiž nedostane do nášho života, pokiaľ sme mu nenechali otvorené vrátka. A ak si dáme tú námahu, dokážeme pozatvárať všetky staveniská v našom podvedomí, ktoré by im mohli ako zadné vrátka poslúžiť.

Začnime tým, že si stanovíme a začneme udržiavať hranice, čím zrušíme všetky nevedomé dovolenie a pozvánky, ktoré sme pre týchto negativistov v minulosti vytvorili. Neposudzujme sa za to, že sme to urobili… Miesto toho odhaľme, kde sme to urobili, a dôsledne odmietajme tráviť svoj čas s osobami a nad témami, ktoré rozširujú negativitu v nás.

Ako sa vám páči článok?

Pre vyhodnotenie zakliknite počet hviezdičiek.

Priemerné hodnotenie / 5. Počet hlasov:

Hodnoťte ako prví!

Pridaj komentár

Sú veci medzi nebom a zemou... a volajú sa "nekopírovať". :-)
%d blogerom sa páči toto: