Kapitola 1: Ako obvykle zhmotňujeme a prečo sa ľuďom nedarí zhmotniť

()
Veľa ľudí má pri zhmotňovaní pocit, ako keby celý zákon rezonancie bol len pre šikovnejších – nech sa snažia, ako sa snažia, nedarí sa im a naokolo vidia iných, ktorým sa to zhmotňovanie darí. Nakoniec si začnete myslieť, že chyba je vo vás. Ale nie vy ste chybní; chybná je len vaša komunikácia s Univerzom.

Môže byť, že hovoríte iným jazykom ako Univerzum. Väčšina z nás bola vychovaná hovoriť jazykom sily, ktorý sa zakladá na výsledkoch: všetko kontrolujeme a dozorujeme, snažíme sa dotlačiť veci k tomu, aby sa diali, a rozhodujeme, či niečo funguje alebo nie… na základe výsledkov, ktoré vidíme vo vonkajšom svete.

Jazyk Univerza

Univerzum hovorí celkom iným jazykom. Hovorí jazykom energie a pozornosti. Čo to značí?

Myšlienka, rovnako ako pohyb, je energia v akcii. Ak je myšlienka navyše emotívna, má ešte viac energie. Keď vytvoríte myšlienku – a hlavne takú, kde je na ňu naviazaná emócia, ako napríklad pri snoch o úspechu a láske a hojnosti – táto energia sa vyžiari do Univerza a umožňuje vám používaním vysoko podobnej energie „tam vonku“ svoju myšlienku rozvíjať, testovať a vylepšovať. Hráte sa s energiou, ktorá je vysoko podobná na energiu danej myšlienky. Nepotrebujete ovplyvňovať samotný proces, pretože to je základný spôsob, akým Univerzum funguje: istý typ energie k sebe priťahuje podobný typ energie. Je to, ako keď idete medzi ľudí a nadšene hovoríte o svojom záujme – povedzme futbale. Čoskoro sa okolo vás zhŕknu ľudia, ktorých futbal baví podobne ako vás. Energia pritiahla podobnú energiu. 🙂

Keď sa naučíte základy a pochopíte štruktúru, už nemusíte “dúfať”, že niečo zaberie, pretože viete, že to takto zabrať musí. Všetko to dúfanie, nervózne vyhliadanie, netrpezlivé očakávanie a zmätenosť ustúpia.

Ale všetci máme myšlienky (a niekedy aj silno emotívne), len nie všetci si dokážeme zhmotniť svoj sen. To preto,  že taká myšlienka môže byť svojou povahou pozitívna alebo negatívna. A dokonca aj myšlienky, ktoré obvykle považujeme za „pozitívne“, môžu mať negatívny dopad na výsledok. Prečo?

Povedzme, že snívate o novom dome. V hlave stále nosíte myšlienku „chcem si kúpiť nový dom“. To, čo na prvý pohľad znie ako pozitívna myšlienka, vám však hádže polienka pod nohy – a aby ste pochopili, prečo, potrebujete sa pozrieť na energiu za tou myšlienkou! Tá energia sa skrýva v slove „chcem“. „Chcem“ je pocit, kedy mám záujem o vec, ktorú ešte nemám… a tak vysielate Univerzu nejednoznačný signál. Chcete, ale súčasne aj nemáte. Vysoko podobné energie, ktoré sa k vám pritiahnu, budú viac „chcenia“ a viac pocitu „nemám“. 🙁 Takže aj naďalej budete čoraz silnejšie chcieť kúpiť nový dom – miesto toho, aby ste ho proste kúpili.

Jazyk Univerza funguje len vtedy, keď sa používa špecifickým spôsobom. Univerzu treba posielať pocit. Nie emóciu, nie slová, ale fyzický pocit.
Univerzu treba posielať pocit. Nie emóciu, nie slová, ale fyzický pocit situácie, kedy je vaše prianie naplnené. Univerzum vám ten pocit zosilní a vráti späť. Všetky ostatné veci ako afirmácie, rituály, vizualizácie nefungujú, pokiaľ neviete Univerzu vyslať ten pocit.

Má to jediný zádrhel – ten pocit potrebujete vysielať pravidelnedlho. Nastavíte sa na istú vibráciu a udržiavate sa v nej tak dlho a tak často, ako dokážete. Univerzum pochopí, že toto je želateľná vibrácia, a začne vám ju vracať – vždy, keď z nej vypadnete, automaticky vás do nej nastaví späť.

Jazyk Univerza funguje len vtedy, keď sa používa špecifickým spôsobom. Dobrý príklad som zaregistrovala v indickom filme Aladin. Keď Aladin deponoval nejaké svoje prianie džinovi, bolo počuť na pozadí “bammm!” – signál, že prianie došlo a bolo prijaté.

Presne toto robí Univerzum. Keď zachytí vašu vibráciu/pocit a spojí si ho s “objednávkou”, pošle vám svoje “bammm!” Niekedy v podobe sna (snívate, že sa vám presne to, čo chcete, už naplnilo), inokedy máte fyzický pocit, že “teraz to došlo”. Len čo toto nastane, je vhodná chvíľa prestať sa do vibrácie siliť. Z času na čas si ju ešte vyvolajte a vychutnávajte, aby Univerzum dostávalo signál, že ste nezmenili mienku, ale už sa jej tak intenzívne nevenujte a nechajte to na Univerze.

A teraz sa poďme pozrieť na to, kde sú naše najväčšie zhmotňovacie prehrešky:

Stačí päť pilierov

Než sa pohneme ďalej: niekoľko základných pravidiel

A pre dychtivcov doplnkové zdroje:

Doplnková teória Príklady z praxe
Ako fungujú mozog a myseľ?
Pravidlá mysle
Neotrasiteľná dôvera – základ mágie a zhmotňovania
Ako funguje to zhmotňovanie?
Energia nasleduje pozornosť
Prečo býva zhmotňovanie málo úspešné?
Ako vyzerá náš priestor pre zhmotňovanie
Postoj, aký si udržiavaš
Niekedy potrebujeme energiu preddavkovať
Ako zhmotniť doslova hocičo
Bude tam
Klasický príklad zhmotňovania: Učím sa zhmotňovať!
Tu je o zhmotňovaní pre procesných ľudí
“Instantné” zhmotňovanie
Lekcie zo zhmotňovania: sebaliečenie
A Mikuláš naozaj prišiel 🙂 (Lekcia v zhmotňovaní)

 

Ako sa vám páči článok?

Pre vyhodnotenie zakliknite počet hviezdičiek.

Priemerné hodnotenie / 5. Počet hlasov:

Hodnoťte ako prví!

3 názory na “Kapitola 1: Ako obvykle zhmotňujeme a prečo sa ľuďom nedarí zhmotniť”

  1. 🙂 Dnes som si na YouTube našla to video, ktoré hore spomínam (to s tým „bammm!“). Aladin (v svedčivom červenom tričku) je zamilovaný do Jasmine a sníva si o nej, keď sa mu do sna nakotí džin (v svedčivom klobúčiku) a ponúkne mu, že ak povie jedno z troch prianí, tak sa mu prianie naplní. Aladinovi sa to moc nepáči, on je taký ten sebaobmedzujúci poctivec 😉 , ale keď sa mu do vízie nakotí aj sok, tak sa nechá zviklať, povie formulku a „bammm!“…

    https://youtu.be/fgVYPiyrbmY

    Mne tieto obrazy pomáhajú udržať sa v tej správnej vibrácii. Ak pomôžu aj vám, o to lepšie. 🙂 Len si treba nájsť to svoje individuálne „bammm!“ 🙂

  2. Hela prosím, nastav to tak, aby link otvorilo vždy na novej karte …pre tých ktorí si zvyknú omylom zavrieť kartu ako ja – klávesová skratka na jej obnovenie je : CTRL+ Shift+T 🙂

Pridaj komentár

Sú veci medzi nebom a zemou... a volajú sa "nekopírovať". :-)
%d blogerom sa páči toto: