Úvahy

Kompletný človek

()

„Aby sme získali prístup k intuícii, čo dokáže odhaliť vhľady a poznanie za rámec lineárnej progresie dát, potrebujeme si najprv vyvinúť silné médium, ktoré ich dokáže pojať. Inými slovami, všetky poznania vesmíru nám nepomôžu, ak nemáme dobre vyváženú myseľ, ktorá by ich prijala.“ — Dennis William Hauck

V minulosti som často bojovala s názorom, že treba myslieť a čítať srdcom, vidieť srdcom a čítať medzi riadkami – ale ak to srdce je porývané našimi predstavami, obavami a predsudkami, tak presne tento spôsob sa postará o to, aby sme skresľovali realitu a vnímali len to, čo nám ego dovolí vnímať, pretože to neohrozí jeho nastavenia!

Všetky informácie, ktoré bežne alebo intuitívne získavame, sú len také dobré ako mentálne modely, čo máme v hlave. Ak sa nepostaráme o to, aby sme vedeli viac, chápali viac a rozumeli súvislostiam, bude naše ego vždy odkázané na „len ho/ju nepustiť na neznáme teritórium!“ – a postará sa o to, aby sme naše vstupy deformovali – niekedy zľahčili a inokedy prekontrastnili a nafúkli do nadživotnej veľkosti. Takto sa budeme pohybovať vždy len v medziach už existujúcich predstáv a neposunieme sa ďalej, smerom ku kompletnému človeku – pretože „kompletný“ znamená „všetko zo seba“, nielen srdce alebo myseľ.

Ako sa vám páči článok?

Pre vyhodnotenie zakliknite počet hviezdičiek.

Priemerné hodnotenie / 5. Počet hlasov:

Hodnoťte ako prví!

Pridaj komentár

Sú veci medzi nebom a zemou... a volajú sa "nekopírovať". :-)
%d blogerom sa páči toto: