Úvahy

Svet hojnosti alebo nedostatku?

()

Dnes si sem prenesiem výťah z článku How to Become a Miserable Loser od Jamesa Mavericka pre Mind Power News, pretože hodne zametá s naším nevhodným vnútorným nastavením, keď sa zberáme zhmotňovať. Výťah sa publikuje s krátkym posunom aj cez Eprakone.

Bieda je všade, stačí len pozrieť. Je tu, vo východnej Európe, ale bola aj v New Yorku, kde som žil minulý rok. Množstvo nespokojných ľudí. New York je nešťastné miesto, hlavne v zime – metro je preplnené, každý je nevrlý, psneží a dochádza k oneskoreniam a milióny nevrlých ľudí nestíhajú ráno do práce. Potom sa sneh rozpustí a všade zostane nechutná čierna brečka.

Ale najviditeľnejšia je bieda na internete. Napríklad na mojom blogu. Napíšem o náhodnej téme, stlačím „zverejniť“ a o pár okamihov neskôr sa do komentárov znesie obrovský roj kritiky od ľudí, ktorých ani nepoznám.

Ľudia napádajú a sťažujú sa a vadia sa buď so mnou, alebo medzi sebou. Nenávisť je všade. Ľudia sú nespokojní. Dnes už aj úplná banalita vie dopáliť niekoho do žerava. Môžem pozrieť na belasú oblohu, napísať, že je naozaj belasá, a hneď sa nájde niekto, kto ma skritizuje, že je v skutočnosti sivá alebo čierna.

Vstúp do sveta hojnosti

Svet je nádherný. Svet je plný hojnosti. To je moje najnovšie vnútorné nastavenie. Každé ráno, ako vstávam, žasnem nad príležitosťami okolo seba. Som zdravý. Dýcham. Mám dve nohy. Mám dve ruky. Mám hlavu na pleciach. Žijem v mentalite hojnosti.

Všetko máme na dosah. Môžete robiť absolútne čokoľvek. Máte laptop s internetovou prípojkou. Môžete vyštartovať biznis a predávať čokoľvek, čo si zmyslíte. Môžete si vytvoriť webovú stránku a prijímať na svojom bankovom konte platby doslova za 5 minút.

Môžete písať knižky, kresliť či maľovať či robiť filmy. Alebo milión iných vecí, ak ste kreatívni. Ľudia prahnú po nových spôsoboch konzumovania informácií. Prahnú po poznaní. Prahnú po zábave. Prahnú po riešeniach pre ich pálčivé problémy. A radi vám zaplatia, ak im niečo z toho poskytnete.

Ja tiež prahnem po tom, dať vám peniaze. A pomôžem; s tým môžete rátať. Urobím všetko pre to, aby ste uspeli. Osobne kúpim to, čo predávate. Takisto k vám pošlem zákazníkov dychtiacich kúpiť to, čo predávate. Ale najprv to musíte vytvoriť. Potrebujete presmerovať svoju biedu do niečoho konštruktívneho a produktívneho. Takže prestaňte si ťažkať a urobte niečo. Niečo. Čokoľvek.

Keďže sa na svet pozerám ako na miesto hojnosti, má to dopad – ťažko viem pochopiť tých, ktorí ho vidia ako miesto nedostatku. Nepomôžem si – proste to tak je. Tu hovorím o ľuďoch, ktorí sa sústreďujú na nejaké podružné a nepodstatné drobnosti. O ľuďoch, ktorí vždy vidia v situácii hlavne to negatívne. Ľuďoch, ktorí si vždy nájdu výhovorku, prečo niečo nebude fungovať.

Ako ten chlapík, čo mi povedal, že 9 z 10 podnikov zlyhajú – len preto, že môj prvý biznis neprinášal viac ako 1.000 USD mesačne a tak som ho ukončil. Do pekla s tebou! To predsa nie je zlyhanie! Aj keby si zarobil len 500 USD alebo 100 USD mesačne – to nie je zlyhanie… Je to poznanie a skúsenosti. Nabudúce zarobíš viac a viac a viac.

Zoznam tých, čo to vzdali, je nekonečný. 30-ročný chlapík, čo žije v suteréne u svojej mamičky. 35-ročný chlapík, ktorý žiali nad minulosťou, pretože jeho „najlepšie dni“ sú už „zjavne“ za ním. 45-ročný chlapík, ktorý si myslí, že je „príliš starý“ na to, aby začal znova v inej krajine. A ak to platí aj o vás – a toto budete vedieť – tak nie ste chlapi! Nie ste niekto, kto sa hýbe. Len hľadáte výhovorky, aby ste zdôvodnili svoju biednu existenciu.

Svet hojnosti. Tam sa to celé láme.. Len čo raz začnete na svet nahliadať ako na plný príležitostí, nemôžete sa vrátiť späť. Nemôžete sa sťažovať. Nemôžete nariekať. Vnímanie hojnosti od základov zmení všetky oblasti vášho života.

Pred pár mesiacmi som začal chodiť s novou kočkou. Bola príjemná osoba. Všetko bolo skutočne výborné. Ale potom mi začala vravieť, ako by som mal žiť svoj život. Začala mať nerozumné požiadavky. Takisto bola veľmi žiarlivá – na veci, na ktoré naozaj žiarliť nemusela. Veľa vecí nieslo zodpovednosť za jej správanie – ale v konečnom dôsledku to bolo tým, že nevnímala svet ako plný príležitostí. Neboli sme na jednej vlne. Premietala svoju biedu a neistoty na mňa. Nechcel som sa tým zapodievať. Keď sa odmietala zmeniť, poprial som jej to najlepšie a našiel som si novú kočku. Ja žijem v svete hojnosti.

Prečo sa ľudia zamotajú v takých hlúpych nepodstatnostiach? Prečo ľudia začnú žiarliť, keď by sa mali venoať niečomu oveľa dôležitejšiemu? Pretože nemajú nič dôležitejšie, aby i nad tým lámali hlavu – a tak vždy nachádzajú „drámu“ tam, kde žiadna nie je!

Toto je svet hojnosti. Toľkej, akú si prajete. Alebo toľkej biedy, akú si prajete – je to na vás. Jediné obmedzenie je vaše vnútorné nastavenie a predstavivosť.

Cítiť sa biedne je voľba. Bieda je vaše rozhodnutie. Nič viac a nič menej. Každý sa môže cítiť biedne. Aj ja sa môžem cítiť biedne – a to hneď teraz! A, verte mi, niekedy je to dosť lákavé. Posledných pár mesiacov bolo pre mňa všetko, len nie ľahkých. Ale ja som silnejší ako pokušenie cítiť sa ako obeť. Odolám mu. Každý sme tvorcom svojho vlastného šťastia.

Pretože vždy je to niekto iný a niečo iné

Ale, samozrejme, u vás je to niečo iné. Na rozdiel od zvyšných 7.399.999.999 ľudí na tejto planéte – vy ste celkom špeciálna snehová vločka. Nikdy to nie je o vás. Nikdy. Vždy je to o niekom alebo niečom inom, čo zodpovedá za vašu biedu, nespokojnosť a smolu. Odmietate prijať, že sami riadite svoj osud. Odmietate prijať zodpovednosť za seba samého. Nechcete ju. Prečo? Pretože je to čertovsky ťažké. Pretože si to od vás vyžaduje pozrieť sa na seba bez príkras a začať robiť potrebné rozhodnutia – tie, ktoré ste odkladali už toľké roky. Vyžaduje si to od vás vyštartovať alebo dokončiť presne ten projekt, na ktorý si už mesiace či roky netrúfate.

🙂 Toľko článok. No dobre – je to plamenné a razantné… ale nie je to aj pravda? Vedeli by ste v svojom živote nájsť oblasti, kde ste sa „vyobeťovali“?

Ako sa vám páči článok?

Pre vyhodnotenie zakliknite počet hviezdičiek.

Priemerné hodnotenie / 5. Počet hlasov:

Hodnoťte ako prví!

Pridaj komentár

Sú veci medzi nebom a zemou... a volajú sa "nekopírovať". :-)
%d blogerom sa páči toto: