Úvahy

Svieť na plné pecky

()

Niekto sa cíti ohrozený tvojím svetlom a  cíti sa uvrhnutý do tvojho tieňa. Môže na to zareagovať tak,  že na teba zaútočí, alebo sa od teba odtiahne. A práve tvoja reakcia na jeho ťah je to, čo je pre pokrok kľúčové: nasilu sa znižuješ, len aby si si udržal vzťah s týmto človekom? Stlmíš svoje svetlo, len  aby ste spolu vychádzali? Alebo zostaneš verný sám sebe a tomu, kto si, a budeš si aj naďalej svietiť na plné pecky?

To odtiahnutie sa od teba vytvára ich   agenda, ich vlastné neistoty. Pravda sa nachádza v tvojej reakcii  – či akceptuješ to, čo je, alebo potrebuješ mať to, čo by si si prial. Bezmocnosť, ktorú cítia, je prejav ich vlastnej dohody duše a ak budeš ty naďalej sebou samým, tak im pomáhaš dodržať túto dohodu. A ak v sebe cítiš potrebu zdieľať pravdu v svete, kde sa len málokto na to odváži, tak potom nutne potrebuješ žiariť ešte jasnejšie. Potrebuješ byť autentický aj vtedy, keď tí okolo teba zabudli, ako byť autentický.

Možnože pristúpili na túto realitu a zaviazli v nej svojím konaním, žijúc z mysle miesto zo srdca. To je v poriadku – je to ich voľba. Ty zostaň žiariť svojím autentickým svetlom, aj keď máš možno niekedy pocit, že si jediný. Čoskoro tvoje svetlo dosiahne aj iných tebe podobných a tí sa k tebe pridajú.

Ako sa snažíme byť svetlom  pre iných, celkom prirodzene osvetľujeme aj našu vlastnú cestu. Nechaj si žiť tých, čo sa cítia ohrození tvojím svetlom,  pretože tá bezmocnosť, čo cítia, je lekcia ich duše. Ty si sem prišiel na to, aby si iných viedol, takže sa postav do tohto svetla. Naplno využi, čo je v tebe, neznižuj a neobmedzuj sa a svieť naďalej nezávisle od toho, či sa tým niekto cíti ohrozený v svojom tieni.

Chris Kirckof

Ako sa vám páči článok?

Pre vyhodnotenie zakliknite počet hviezdičiek.

Priemerné hodnotenie / 5. Počet hlasov:

Hodnoťte ako prví!

1 názor na “Svieť na plné pecky”

Pridaj komentár

Sú veci medzi nebom a zemou... a volajú sa "nekopírovať". :-)
%d blogerom sa páči toto: