Úvahy

Váš život sa odohráva inde

()

„Niektorí ľudia sú na teba nahnevaní, pretože ťa podcenili. Hodili ťa pod autobus a ty si prežil.“ — Steve Maraboli

Niekedy len ťažko pochopíme nevraživosť iných voči nám. To preto, že konajú a reagujú z iného emocionálneho pásma, z inej vnímanej reality.

Pamätám sa, keď sme v práci dostali novú kolegyňu a tá ma začala mobovať a strhla na svoju stranu celú kanceláriu. Nerozumela som jej nenávisti… a až o mnoho rokov neskôr som pochopila, že som bola príliš samostatná, príliš nezávislá, príliš neotrasiteľná v očiach niekoho, kto trpel hlbokým pocitom nevyhovovania a prostredie ho naučilo odvodzovať svoju hodnotu od reakcie iných na seba. Ona ma potrebovala „upratať“, aby som si „nemyslela, že mi to prejde“, pričom to „to“ bola moja schopnosť robiť si svoje napriek tomu, ako na to okolie pozerá.

Niekedy sa stane, že ľudia do vás premietnu svoje pocity nevyhovovania, lebo váš prístup im ich sústavne pripomína. Vidia vás, ako robíte veci, na ktoré si oni netrúfnu.

Neriešte to… Ich reakcia na vás je výpoveď o nich a svete, v ktorom žijú – o ich problémoch, pocitoch, obavách a nádejách. Nečudujte sa, nerozoberajte to! Keď niekomu v priamom prenose a rovno pod nosom žijete jeho sen, ktorý si on netrúfa zrealizovať, čo iné môžete očakávať? Jedine že vás obviní z rodinkárstva, neférovej výhody alebo čiernej mágie! (Alebo sa začne zoširoka venovať vašim sexuálnym praktikám a ako prispievajú k tomu, kde ste dnes. 😛 )

Kritické reakcie iných ľudí na to, čo robíme, vo väčšine prípadov odrážajú ich vlastný konštrukt samonastolených obmedzení, ktorému hovoria „môj život“. Ak môžete ísť ďalej a vložiť medzi seba a nich istú vzdialenosť, urobte to… Nie preto, že by vaše potreby mali menšiu hodnotu ako tie ich – jednoducho preto, že oni z tej svojej reality vykráčať nedokážu (inak by to boli už dávno urobili), kým vy z tej ich reality môžete odísť v zlomku sekundy, pretože váš život sa odohráva energeticky inde. 🙂

Ak niekomu stojíte za to, aby vás moboval, tak on vám nestojí za to, aby ste ho aj naďalej znášali. Všetci máme právo žiť si život podľa svojich predstáv. Nikto nemáme právo nútiť iného, aby žil svoj život podľa našich predstáv.

Ako sa vám páči článok?

Pre vyhodnotenie zakliknite počet hviezdičiek.

Priemerné hodnotenie / 5. Počet hlasov:

Hodnoťte ako prví!

Pridaj komentár

Sú veci medzi nebom a zemou... a volajú sa "nekopírovať". :-)
%d blogerom sa páči toto: