sanca pre lasku

Znásobujeme vibráciu lásky: feng šuej pre lásku

()

Feng šuej (alebo feng shui) sa vyvinulo z tradičnej čínskej predstavy, ktorá spája osud jedinca s prostredím, v ktorom sa pohybuje. Všetko je energia (čchi), preto potrebuje byť naše prostredie vyladené na budúcnosť, ktorú si tvoríme.

Keď energia nášho domu a širšieho okolia nie je v súlade s energiou budúcnosti, akú pre seba chceme vytvoriť, vibrujeme v nízkom spektre vibrácie lásky – a je takmer nemožné pritiahnuť si lásku, ak operujeme z pozície „deficitu lásky“.

Až budete meniť dekoráciu v dome či  spálni, robte to vedome. Uvedomujte si, prečo to robíte.
Avšak… keď sa nám podarí dať svoje prostredie do vibrácie kryjúcej sa s tým, čo si pre seba prajeme, prirodzene tým zdvihneme svoju frekvenciu lásky a začneme priťahovať niečo nové. A len čo zistíme, že priťahujeme niečo nové a ešte stále to nie je presne to, čo si želáme, znova upravíme vibračnú frekvenciu nášho prostredia – a frčí sa ďalej…

Jednoduché, nie? 😛

Mapujeme svoj domov

Vo feng šuej sa každá časť nášho domu – a každá časť každej miestnosti – spája s určitým aspektom nášho života.

Každú oblasť si môžeme zmapovať použitím nástroja, ktorému sa hovorí bagua. Bagua má osem oblastí:

  1. múdrosť a sebapoznanie
  2. kariéra
  3. nápomocní ľudia a cestovanie
  4. deti a kreativita
  5. sláva a renomé
  6. hojnosť a prosperita
  7. zdravie a rodina
  8. manželstvo a vzťahy.

Takže si nájdite vo vašom dome priestor, ktorý zodpovedá za „manželstvo a vzťahy“ (v tom i lásku), a potom si túto oblasť nájdite aj v spálni:

  • Postavte sa do domových (bytových) dverí, tvárou obrátení do domu. Vpravo vzadu je oblasť, ktorá zodpovedá v celom vašom dome za manželstvo a vzťahy.
  • Potom sa postavte do dverí spálne, tvárou do miestnosti. Váš kútik pre manželstvo a vzťahy bude znova pravý vzdialený roh.

Pustite sa do týchto dvoch oblastí a upravte ich. Tu je pár tipov, ako energetizovať tok čchi do týchto oblastí:

  • Vyzdobte si daný roh/oblasť ružovými kryštálmi, predovšetkým takými v tvare srdca (klasika je ruženín, bežne sa predáva aj v tvare srdcka). Zaveste v tejto oblasti alebo pri oknách miestnosti ružové alebo červené stužky.
  • Umiestnite si tu obrázky zvieracích párov ako labute či žeriavy (vytvárajú partnerstvo na celý život), delfíny alebo holúbky. Rovnako dobre zaúčinkuje aj obrázok šťastnej rodinky alebo zaľúbeného páriku.
  • Z priestoru odstráňte všetky dekorácie osamelých žien/mužov (napríklad obrazy, vázy len s jednou kvetinou, dečky, anjelici a podobne). V tomto priestore sa nosia páriky. 🙂
  • Na dekoráciu tohto priestoru využite nemálo ružových, broskyňových alebo červených dekoratívnych prvkov (napr. sviečky, lampa).
  • Spálňu vyzdobte bohatými sýtozelenými rastlinami (a ak majú listy v tvare srdca, o to lepšie).
  • Do rohu zaveste zvonkohru (ale pozor na prievan; nemusela by vám cinkať okolo uší po celú noc).
  • Ako ďalšiu možnosť môžete na južnú stenu spálne zavesiť nejaký romantický obraz, plný nádeje a radosti.
  • Nedržte si v dome ani v spálni sušené kvety, pretože predstavujú zavrznutú, mŕtvu energiu.

A ešte rada na margo: Až budete meniť dekoráciu v dome či  spálni, robte to vedome. Uvedomujte si, prečo to robíte. Tak zabezpečíte, že pri každom pohľade na nové prvky dostane podvedomie signál, čo sa od neho očakáva.

Spálňa a vibrácia lásky

Vo feng šuej je spálňa priestor, ktorý podporuje harmóniu a zmyselnosť. Mala by byť preto príjemná, upokojujúca a súčasne vzrušujúca.

Dosiahneme to takto:

  • Ak je to možné, umiestnite spálňu v priestore na zadnej strane domu/bytu – podporíte tým pocit bezpečnosti, súkromia a pohody.
  • Odstráňte zo spálne obrázky detí či rodiny. Predsa nechcete, aby sa symbolicky prizerali tomu, čo sa v spálni odohráva! 😀
  • Odstráňte zo spálne všetko, čo vám pripomína prácu: pracovný stôl, police s knihami, počítač, trenažér a pod. Vaša spálňa je určená na spánok, relax, romantiku a ten zvyšok 😉 .
  • Nedávajte si do spálne televízor. Nie je nič deprimujúcejšie než ležať sám v posteli a pozerať telku. To je niečo ako etalón osamelosti – a to predsa nechcete! Ak však z nejakého dôvodu telku v spálni musíte mať (napr. je tam jediný anténový vývod), umiestnite ju do skrinky a skrinku zatvárajte, keď ju nepozeráte.
  • Zahlťte svoju spálňu obrázkami toho, čoho by ste si priali zažívať v živote viac. Napríklad prírodu. A odstráňte všetky obrázky s motívom osamelosti.
  • Nedávajte si do spálne zrkadlo. Podľa feng šuej zrkadlá odčerpávajú vašu osobnú energiu pri spánku. Navyše znásobujú váš obraz (a tým aj prezenciu) a zaberajú energetický priestor, do ktorého predsa chcete dostať niekoho iného. Navyše zrkadlá v spálni umožňujú podľa feng šuej tretím osobám montovať sa vám do vzťahu.
  • Nedržte nič pod posteľou. Energia musí voľne tiecť.
  • Často vetrajte, aby bol vzduch v spálni svieži a voňavý.
  • Ak je to možné, nedávajte si posteľ pod okno.
  • Nespite s hlavou pri stene. Energia nemôže voľne tiecť.

Kuchyňa a spálňa a vibrácia lásky

Kuchyňa je miestom domu/bytu, kde pripravujete jedlo – pripravujete sa na prijímanie energie.

Kúpeľňa je, naopak, miesto, kde sa zbavujete energie/odpadu.

Oboje má dopad na to, ako sa cítime v našom živote, nakoľko sme vyvážení (kuchyňa a hlavne sporák predstavuje energiu ohňa, kúpeľňa a kuchynská výlevka zas predstavujú energiu vody). Buď sa vzájomne vyvažujú, alebo sa potláčajú.

Ak niekto nový príde do vášho priestoru, chcete, aby sa v ňom cítil dobre, aby ho priestor priťahoval. Keď svoj priestor začnete upravovať z pohľadu nového človeka vo vašom živote, posielate tým Univerzu súčasne signál, že ste pripravení prijať ho a že sa môže hocikedy objaviť!

Čo potrebujete vedieť o kúpeľni a feng šuej
  • Dvere do kúpeľne by nemali byť oproti dverám do kuchyne, inak všetka dobrá energia, ktorú v kychyni pre seba pripravíte, vám „odtečie“ odpadovým potrubím z domu. Keďže rozmiestnenie si nemôžeme vždy vyberať, postarajte sa o to, aby v prípade, že kuchyňa leží oproti kúpeľni, ste mali dvere kúpeľne zatvorené.
  • Udržujte kúpeľňu čistú a nezaplnenú. Ak máte veľa všakovakých vecí, použite radšej skrinky s nepriehľadnými dvierkami. A pretože návštevy rady nazízajú do skriniek s toaletnými potrebami, udržiavajte ich upratané. Ak máte v kúpeľni osobné lieky, dajte ich do nepriehľadnej umelohmotnej uzavretej krabičky; návštevy málokedy nazízajú do krabičiek s vekom.
  • Vybavte kúpeľňu kvalitnými uterákmi.
  • Majte pripravené pekné mydlo. Nepoužívajte pozbierané hotelové mydielka, pretože vysielajú signál, že sa zásobujete tam, kde je to najlacnejšie. 😉
  • Držte kúpeľňu v jednej základnej a jednej kontrastnej farbe. Ak máte kúpeľňu béžovú (biela a svetlá béžová sú výborné farby pre kúpeľňu), držte doplnky napríklad v teplej žltej alebo oranžovej alebo ružovej, ale nie mydlo zelené, uterák bordový, predložka pred vaňou modrá a pohár na vodu čierny. Takéto miešanie farieb podnecuje zmätok a neistotu u toho, kto na to pozerá. Celkovo sa vyhýbajte farbám čierna a modrá, ktoré posilňujú už aj tak silný prvok vody v kúpeľni.
  • Zatvárajte poklop na záchode. Tým zamedzíte „odtekaniu“ dobrej energie z domu.
  • Ak na to máte priestor, umiestnite do kúpeľne vysokú vázu s kvetom alebo črepník s vysokou zelenou rastlinou (vhodný je napr. bambus).
  • Na dekoráciu použite „morské“ prvky, napr. mušle, kamienky z pláže a pod. Rovnako dobre sa hodí aj arómalampa alebo difuzér so sviežou, nesladkou vôňou.
Čo potrebujete vedieť ohľadne kuchyne

Už som spomínala, že kuchyňa je miesto, kde sa rozhoduje, akú energiu budeme prijímať. Element ohňa dokáže potlačiť negatívnu energiu (alebo aj pozitívnu, ale to pravdepodobne nechceme 😉 ).

Kuchyňa by nemala byť v strede  domu/bytu. Kuchyňa predstavuje oheň a centrálne umiestnená kuchyňa značí „oheň v srdci“, čiže planie, vedie k extrémom, prináša smolu a vyšťavuje, čím môže viesť k chorobám.

Takisto by kuchyňa nemala byť v prednej časti domu. Predstavuje hojnosť a tou sa obvykle nevystatujeme. Kuchyňa v prednej časti domu môže byť príčinou, že nám uniká z domu hojnosť.

Lenže pravdepodobne si nemôžete vyberať, ako máte kuchyňu umiestnenú. Takže únik energie sa dá korigovať ľahko dôsledným zatváraním dverí a rozmiestnením „odrážačov“ energie – najčastejšie zabrúsených kryštálov alebo sklenených gulí.

Sporák by nemal ležať na jednej línii s dverami kuchyne. Ak zastanete v dverách kuchyne a sporák je trochu bokom, nič sa nedeje. Ak však sú v jednej línii, tak celý dom bude ničiť energia ohňa: môžete mať finančné a zdravotné problémy. Pomôže, ak medzi dverami a sporákom bude nejaká optická bariéra – stolík, skrinka, rastlina.

Najväčším zdrojjom problémov v kuchyni môže byť blízkosť sporáku a výlevky/umývačky riadu. Sporák predstavuje oheň, výlevka vodu – a všetka dobrá energia ňou hneď odteká z kuchyne. Pokiaľ to tak nanešťastie máte, umiestnite medzi sporák a výlevku odrážače energie (pre kuchyňu je veľmi vhodný kameň šíva lingam, ktorý sa aj pomerne ľahko čistí). Ak je vzdialenosť medzi sporákom a výlevkou aspoň 40 cm, už si nemusíte lámať hlavu. Ak je výlevka umiestnená oproti sporáku, položte medzi ne na zem zelený koberček a starosti sú ošetrené.

A teraz celkom prakticky:

  • Postarajte sa, aby ste v špajzi alebo chladničke mali vždy niečo pod zub pre neohlásené návštevy, nie len nedojedené zvyšky včerajšej večere. Výborné sú syr, orechy, sušené ovocie alebo aj čerstvé ovocie. Mali by ste mať
  • Ak sami nepijete, majte po ruke aspoň vychladený mušt.
  • Udržiavajte kuchyňu v čistote a pracovné plochy nezakladajte zbytočnosťami.
  • Pracovné pomôcky držte podľa možnosti v jednej farbe, aby kuchyňa neposkytovala príliš veľa rôznorodých vnemov. Veci, ktoré nepoužívate bežne, držte v skrinkách mimo dohľadu.
  • Vyvarujte sa chaotického usporiadania vecí na poličkách. Lepšie sú kuchynské skrinky s nepriehľadnými dverami.
  • Vyvarujte sa panvíc a hrncov visiacich zo stropu ako niekde na vidieckom sídle.

No a nakoniec domáca úloha: Vytvorte si „oltár pre vzťah“

Takýto „oltár“ má dvojakú funkciu. Je to prekrásna vizuálna dekorácia domu alebo spálne (pravý zadný roh, pravý zadný roh! 😛 ), ale súčasne slúži aj ako koncentrácia a znásobovač energie pre to, čo presne od vzťahu očakávate. Programujete ním svoje podvedomie.

Je na vás, aký „oltárovitý“ ho vytvoríte. Riaďte sa svojím vlastným vkusom a dobrým pocitom:

  • Zvoľte si vhodnú rovnú plochu, ktorá ešte „neubíja“ priestor, čo máte k dispozícii (napr. nočný stolík, vrch komody). Dobre poslúži aj nízky stolík prikrytý pekným plátnom.
  • Umiestnite na oltár obrázky a predmety, ktoré vo vás vyvolávajú pocit lásky alebo predstavujú ten typ vzťahu, aký hľadáte.
  • Dodajte ružové alebo červené sviečky a čerstvé kvety.
  • Pridajte veci, ktorých materiál, farba alebo obraz vo vás vyvoláva dobré pocity.

A ak chcete, napíšte pre ostatných, čo ste si na oltár dali, aby sme sa mohli navzájom inšpirovať. 🙂

Ako sa vám páči článok?

Pre vyhodnotenie zakliknite počet hviezdičiek.

Priemerné hodnotenie / 5. Počet hlasov:

Hodnoťte ako prví!

Pridaj komentár

Sú veci medzi nebom a zemou... a volajú sa "nekopírovať". :-)
%d blogerom sa páči toto: