Poznatok

7 vecí, čo ničia našu vibráciu

()

Všetci máme dni, kedy úplne prirodzene vibrujeme len vo vysokých pásmach lásky a nadšenia a spokojnosti, a potom máme aj dni, kedy na tom vibračne nie sme najlepšie a nevieme sa z toho nijako vyhrabať.

Tu je sedem vecí, na ktoré si potrebujeme dať pozor, ak chceme „prepad“ našej vibrácie obmedziť:

1. Silenie sa

Ak sa za každú cenu snažíme a potíme a tlačíme na seba, nejdeme s prirodzeným tokom vecí, ale presne proti nemu. Silíme sa, pretože okolité podmienky sú pre to, čochceme, momentálne nepriaznivé. Urobme si radšej pauzu a ak už niečo musíme robiť, tak robme niečo v oblasti, ktorá nejde celkom proti  nám a máme šancu uvidieť  aspoň aký-taký  pokrok. Ak sa totiž  silíme a nevidíme výsledok, začíname tým posilňovať tenkritický hlas v našej hlave, ktorý nám vždy super ochotne oznamuje, že na niečo nemáme…  No kto  by potom vibroval na úrovni  úžasnosti?

Nezabúdajte: napriek tomu, čo  vás okolie učí, život nemusí byť vždy ťažký a najúspešnejší nie sú vždy ľudia, čo si volia tú najťažšiu cestu!

2. Málo spánku

Spánok prirodzene zdvíha vibráciu. Všetci sa cítime lepšie, keď sme odpočinutí  – a cítime sa pod kritiku, keď sa už zobudíme uťahaní! Takže ak chcete vibrovať vysoko deň po dni, potrebujete dostatočne spávať – deň po dni…

3. Spoločnosť negatívnych ľudí

Hovorí sa, že naše prostredie nás mení na svoj obraz. Keď sa teda zdržiavate medzi negativistami, či už chcete alebo nie, nachytá sa na vás negativita (veď aj čo iné 😉 ). Ak už sa musíte v toxickom prostredí vyskytnúť,  tak svoj výskyt obmedzte na minimum a hneď ho vyvážte spoločnosťou niekoho pozitívne vyladeného, alebo sa choďte prejsť do prírody a nechajte ju, nech z vás trochu negativity sníme.

4. Zazlievanie

Keď nám  niekto urobil zle, je prirodzené zazlievať. Problém je, že zazlievame dlhšie, než trvalo  to ublíženie… niekedy aj poriadne dlho! Lenže zalievanie  a nevraživosť úplne dokonale ubíjajú  vibráciu. Vynášajú v nás na povrch to najhoršie a bránia  nám preniesť sa ponad minulosť a ísť si po svojom. Niet rozumného dôvodu, prečo by sme mali voči niekomu cítiť nevraživosť alebo nenávisť – pretože oboje zraňuje len nás samých! Vezmite na vedomie, urobte si poučenie, zvyšok zabudnite a venujte sa niečomu,  čo vám pôsobí radosť.

5. Trápenie sa

Starosti sú zakorenené v strachu a strach priťahuje neželané dôsledky. Ak sa bojíte, že zmeškáte vlak, tak stúpa pravdepodobnosť, že ho  skutočne  zmeškáte. To preto, že si „zmeškať vlak“ dávate ako podvedomý príkaz a vaše vedomie sa radostne vynasnaží ho naplniť – stratíte kľúče, neviete nájsť druhú topánku, kufor zabudnete v dome a musíte sa vracať…  treba pokračovať? 😉

Ak  teda neviete na niečo myslieť bez toho, aby ste si robili starosti, tak sa niečím rozptýľte.

6. Ťažkanie si a ohováranie

Toto sú azda najčastejšie naše nešváry. Oba majú jeden spoločný  dopad – tým,  že ich robíme, prinášajú nám viac toho istého,  teda prinášajú nám viac dôvodov na ďalšie nariekanie a ohováranie! Problémy, ktoré v živote máme, sú výsledkom nášho negatívneho prístupu, a náreky a ohováranie našu negativitu len posilňujú. Takže je na vás, aby ste si vybrali, ako sa v budúcnosti chcete cítiť – chcete naďalej oprávnene nariekať, alebo sa chcete cítiť dobre?

7. Potláčanie zábavy

Mnohí z nás  sú naprogramovaní tak, aby zodpovednosť nadradili zábave, pretože nechcú, aby ich prostredie vnímalo ako nespoľahlivých alebo detinských. Lenže ak sa vzdáte zábavy, tak život pobeží okolo vás a vy z neho nebudete nič mať! Každá možnosť cítiť radosť, ktorú nevyužijete, vás pripravila o jednu možnosť cítiť sa v svojom živote dobre. A kedy inokedy sa chcete cítiť dobre? Po smrti?

Ale pozor – tiež to neznačí, že odteraz už budete skákať len z jedného potešenia na iné! Ľudská psychika  je totiž založená na polarite – a keby ste niekedy necítili ťarchu zodpovednosti,  čoskoro by ste sústavnú radosť vyhlásili  za „normál“  a mali by ste pocit, že vás otravuje… Takže sa potrebujete cielene starať  o oboje  – o čas „vážnosti“  a „serióznosti“, i o čas pre  zábavu. A  mali by byť vzájomne vyvážené, ak si nechcete pokriviť svoje vnímanie života.

Ako sa vám páči článok?

Pre vyhodnotenie zakliknite počet hviezdičiek.

Priemerné hodnotenie / 5. Počet hlasov:

Hodnoťte ako prví!

Pridaj komentár

Sú veci medzi nebom a zemou... a volajú sa "nekopírovať". :-)
%d blogerom sa páči toto: