Poznatok

Naše napojenie na mimofyzickú realitu

()

Najčastejšia otázka pri channelingu je: „S kým to hovorím a ako viem, že hovorím len s ním a nie s nejakým negatívcom?“

Aby sme si ju vedeli zodpovedať, potrebujeme ísť na úroveň ľudskej psychiky a jej delenia na vedomie a podvedomie a doplniť to ešte o jednu časť, o ktorej obvykle nehovoríme – o nevedomie:

Keď sa snažíme odstrániť nejaké neželané vnútorné stavy, pracujeme väčšinou s naším podvedomím, ktoré ako ľadovec pod vodou obsahuje prevažnú časť našej psychiky (90-95%).

Vo vedomí uskladňujeme veci, ktoré poznáme a máme k nim priamy prístup (napr. cez rozpamätanie). Poznáme ich a vieme o nich.

Veci, s ktorými sme sa už stretli (teda „poznáme ich“), ale vytesnili sme ich, zabudli sme ich alebo sme vôbec nezaregistrovali, že ich vnímame, máme pekne nahádzané na kope v podvedomí. Neuvedomujeme si, že ich poznáme, a v našom živote sa prejavujú väčšinou ako nevysvetliteľné pocity, zmeny nálad alebo prapodivné ťahy. Poznáme ich, ale o nich väčšinu času nevieme.

Toto naše podvedomie slúži súčasne aj ako prechodový tunel k nevedomiu, k tej časti poznania, ktorú sme ešte nijako neurobili, nikdy sme to nevideli, netušíme o tom a je nám to úplná novinka, ale z času na čas sa čriepky tohto poznania objavia v našom živote ako náhla intuícia alebo istá forma déjà-vu [dežavü].

No a toto „nevedomie“ tvorí ten energetický „zvyšok z nás“, kde sme „všetci Jedno“ a ktorý obsahuje všetky potenciálne možnosti v ešte nerealizovanom alebo „už inými ľuďmi realizovanom a zapamätanom“ stave – a ktorému obvykle hovoríme „akaša“ alebo „Univerzum“ (a najčastejšie ho vnímame ako niečo od nás celkom oddelené, pretože nie sme zvyknutí na kontakt s ním).

O tom, ako náš kontakt s „Univerzom“ najčastejšie vyzerá, nádherne píše Bashar channelovaný Darrylom Ankom:

Podvedomie funguje ako ventil medzi vedomou mysľou a nevedomím, ako filter, ako obrábacia stanica, ktorá umožňuje niektorým informáciám z nevedomia preniknúť do podvedomia, kde sa potom spracujú a prefiltrujú tak, aby sa dali odovzdať vedomiu v akejkoľvek podobe, ktorú vedomie potrebuje na to, aby s nimi vedelo ďalej zmysluplne narábať, uvedomiť si, spoznať, zacítiť… na svojej ceste fyzickou realitou.

Keď robíme aktivity typu channeling alebo šamanské putovanie, otvárame tento „ventil“ do tej miery, do akej to naša psychika unesie. Preto v kurzoch učíme, že konkrétne prejavy mimofyzickej energie (napr. anjeli, silové zvieratá, miesta a mená) sú len produkt toho „obrábania a filtrovania“, ktoré mení istú vibráciu na niečo, čo je pre nás uchopiteľné – a obrazy, slová a mená vyťahuje na základe pocitu z danej energie z nášho vlastného zásobníka spomienok, ktoré sú nahádzané v našom podvedomí.

Inými slovami: keď s vami hovorí Archanjel Zadkiel a je to červenovlasé dlhé bidlo a s niekým hovorí ten istý archanjel a je to stredne vysoký holohlavý svalovec, tá podoba je vaša interpretácia. Ak sa však informácie prelínajú a sú si vysoko podobné (aj pocitovo podobné, teda nesú „podobný náboj“), hovoríte s tou istou vibračnou vrstvou energie. A niekomu inému sa presne táto vibračná vrstva energie môže zas zjaviť ako jeho zosnulá babička a bude mu hovoriť to isté, čo Archanjel Zadkiel. A keď už vnútorne stratíte potrebu odlišovať a pomenovávať, začnete hovoriť len s „energiou“. Možno to bude tá istá vibračná vrstva, ale vy ste medzičasom už stratili potrebu narábať s ňou ako s „človekom“. 🙂

Ale potom tu je ešte jeden stav, do ktorého môžeme pri channelovaní spadnúť – keď sa nalaďujeme nie na energiu, ale na ľudskú zdieľanú predstavu o danej energii. Typickým príkladom je Diabol. Nič také ako „energia diabla“ neexistuje, pretože dobrotu/zlobu danej energie vnímate vždy  relatívne k vlastnému vibračnému pásmu – a to sa pre každého z nás odlišuje. Ale ľudia historkami a predstavami a rozprávaním o nich vytvorili istú energetickú entitu „Diabla“ a premietli ju do ne-hmotnej vrstvy, ktorá kopíruje hmotnú realitu – do astrálu. A tak sa vám môže stať, že sa napojíte na Archanjela Zadkiela v astrále (čo je len zdieľaná predstava a folklór ľudí o tom, ako taký Zadkiel vyzerá, aké vlastnosti má a čo predstavuje), všetci ho vnímate rovnako a hovorí s vami podľa tej zdieľanej predstavy – a vy si myslíte, že máte toho „správneho“ Zadkiela, pretože veď aj ostatní ho vnímajú presne tak… a tí, čo ho nevnímajú, sú babráci a nechannelujú ho! A pritom oni kľudne môžu channelovať energiu Zadkiel, nie ľudskú predstavu o Zadkielovi, a teda ich informácie môžu byť ďaleko spoľahlivejšie než tie vaše!

Týmto a ďalším otázkam sa venujeme v knižke Návrat k sebe cez channeling a v kurze channelingu, čo organizujeme raz štvrťročne.

 

Ako sa vám páči článok?

Pre vyhodnotenie zakliknite počet hviezdičiek.

Priemerné hodnotenie / 5. Počet hlasov:

Hodnoťte ako prví!

Pridaj komentár

Sú veci medzi nebom a zemou... a volajú sa "nekopírovať". :-)
%d blogerom sa páči toto: