Cvičenia

Neobzeraj sa v hanbe

()

Motýľ sa nepozerá späť na húsenicu s pocitom hanby. Presne tak by si sa ty nemal pozerať späť na svoju minulosť s pocitom hanby. Tvoja minulosť bola súčasťou tvojej vlastnej transformácie.

To, kto sme dnes, sme vďaka tomu, čo sme v živote zažili a ako sme si to odinterpretovali (teda čo sme z toho urobili). Náš život je ako šnúra perál – cenná a nenahraditeľná, hoci niektoré perly v nej sú nedokonalé. Ale vezmite preč čo len jednu perlu – a už to je iná šnúra, s inou váhou a inou hodnotou!

Keby sme neboli prešli tým, čím sme prešli, nedokážeme dnes to, čo dokážeme. Nezvládali by sme to, čo zvládame. A nemali by sme to porozumenie, aké dnes máme.

Náš život je séria transformácií. Každý jeden zážitok nás mení. Nemá význam sa za niektoré „hanbiť“ alebo sa ich snažiť ukrývať pred ostatnými… Ak nás majú dnes radi, tak aj kvôli tomu, že sme urobili to, čo sme urobili – a vnútorne nás to zmenilo.

Pozrite si svoj život a vyberte zopár situácií, bez ktorých by ste sa boli radi obišli… A teraz na ne pozrite z iného uhla pohľadu:

  1. Čo ste sa počas nich dozvedeli o sebe, o ľuďoch a o svete? Kde a ako to dnes využívate?
  2. Akú schopnosť ste počas nich prejavili, ktorú ste dovtedy neprejavovali? Kde a ako ju dnes využívate?
  3. Za čo by ste mohli byť tej minulej situácii vďační?

Ako sa vám páči článok?

Pre vyhodnotenie zakliknite počet hviezdičiek.

Priemerné hodnotenie / 5. Počet hlasov:

Hodnoťte ako prví!

Pridaj komentár

Sú veci medzi nebom a zemou... a volajú sa "nekopírovať". :-)
%d blogerom sa páči toto: