Úvahy

Staň sa tým, koho potrebuješ alebo hľadáš

()

„Nikdy nezarobíš peňazí viac, než je hodnota a kvalita tvojej vnútornej identity.“ — Robin Sharma

Každý z nás túži po šťastí a úspechu. Cítiť sa dobre vo vlastnej koži pre nás často znamená byť úspešný a uznávaný v tom-či-onom, vyniknúť, zahviezdiť, byť vysoko viditeľný. To je teraz to, čo súčasná doba do nás vtĺka a pre čo vytvára aj technické a spoločenské predpoklady. Dokonca nám aj hovorí, čo presne znamená „byť úspešný“ – znamená to mať oblečenie určitej značky, nosiť tie správne kabelky či doplnky (v tom aj mobilné telefóny), mať „kúlové“ auto, navštevovať vychytené reštaurácie, robiť trendové športy či navštevovať exotické krajiny… Spoločnosť hovorí, že ak budete patriť k týmto krásnym ľuďom, budete mať úspech.

Ale budete mať skutočne úspech? Aký vonkajší úspech môže dosiahnuť niekto, kto nemá vnútro poupratované, kto je zmietaný neistotami a nevhodnými programami z detstva, kto reaguje na veci prehnane alebo emotívne aj vtedy, keď sú emócie na závadu? Akú stopu chcete zanechať v svete, ak budete navonok nádherní a vnútri zmietaní vášňami?

Čo budete vysielať? Ako môžete byť úžasní podnikatelia, pracovníci, mamy či otcovia, ak máte nespracovaný svoj vnútorný život?

Ako môžete byť spokojní sami so sebou, keď neviete, kto ste a čo chcete?

Spoločnosť to má celkom popletené. Od vášho výzoru a vonkajšku nezávisí vaše šťastie. To závisí od toho, či ste vnútorne vyvážení a v pohode sami so sebou. Keď si dáte do poriadku myseľ, telo, emocionálny a spirituálny život, pozdvihne to automaticky všetko, čoho sa vo „vonkajšom“ živote dotknete.

Náš vonkajší svet je produkt nášho vnútorného sveta

Ako chcete napríklad vybudovať úžasný biznis alebo kariéru, ak je vaša myseľ plná strachu? Ako chcete niečo dosiahnuť, ak nemáte potrebné poznatky alebo dostatok energie? Ako chcete byť potrební pre tento svet, ak sa sústreďujete len na svoje vlastné výhody a imidž a vnucujete ich okoliu? Ako chcete zo svojich detí vychovať spokojných, úspešných a svojbytných jedincov, ak sa riadite pravidlami a skúsenosťami ľudí, čo sú už dávno mŕtvi, a vaše srdce je plné roztrpčenia, nezmieriteľnosti, zazlievačnosti a hnevu?

Najprv potrebujete popracovať na svojom vnútornom svete – urobiť si „vnútorné upratovanie“ a očistiť sa od presvedčení a predstáv, ktoré vás obmedzujú alebo natískajú do niečoho, čo nie ste.

Vonkajší svet už má nachystanú odpoveď na všetky naše otázky: nájdi si k sebe toho správneho človeka. Nájdi si nejaký idol, gurua, duchovného vodcu, odborníka na výkonnosť, odborníka na zamestnanie, odborníka na obliekanie sa, odborníka na vystupovanie – alebo radšej hneď psychoterapeuta! Ale ani jeden z nich nevyrieši problémy, ktoré máme sami so sebou. Nestačí si nájsť „rýchlu náplasť“ na náš pocit nepatričnosti, osamelosti či bezvýznamnosti. Všetky rady a učenia sú len droga, ktorá naše zlé pocity iba oddiali na neskôr. Kým s nimi nič neurobíme, ešte stále to budeme my – ľudia, ktorí si nedôverujú, ktorým všetko padá z ruky, ktorým nikto nerozumie a celé Univerzum sa spriahlo proti  nim.

Miesto hľadania majstra, ktorý nás „osvieti“ a „opraví“, sa potrebujeme sami stať tým, koho hľadáme.

A teraz otázka na vás

Ako sa cítite vo vlastnej koži? Kde máte pocit, že nezodpovedáte spoločenským očakávaniam na to, akí by ste mali byť, čo by mali byť vaše hodnoty, o čo by ste sa mali snažiť a čo by ste mali robiť?

Aké iné ciele ešte máte než to, čo obvykle šudia okolo vás uznávajú?

Ocením vašu diskusiu.

ZSE -úvod

Ako sa vám páči článok?

Pre vyhodnotenie zakliknite počet hviezdičiek.

Priemerné hodnotenie / 5. Počet hlasov:

Hodnoťte ako prví!

Pridaj komentár

Sú veci medzi nebom a zemou... a volajú sa "nekopírovať". :-)
%d blogerom sa páči toto: