sanca pre lasku

Potrebujeme rozkolísať zavrznutú rovnováhu

()

Vyváženie našej rozhasenej energie je najmocnejší spôsob, ako pozdvihnúť vibráciu lásky v nás i okolo nás.

Všetci máme nejaký balast – obrazne i doslovne.

Tak ako všetci iní máme niekde skriňu so šatami, čo už nenosíme, alebo šuplíček s predmetmi, ktoré sú  pre nás spomienky, ale obvykle ho ani len neotvárame. Tieto spomienky sa spájajú s emóciami – najčastejšie nám pripomínajú šťastné momenty, čo sme kedysi zažili. Na prvý pohľad pohoda, nie?

Omyl.

S každou šťastnou spomienkou vibruje totiž i melanchólia, že to už bolo a nevráti sa to.

Alebo máme odložené aj spomienky, ktoré až také šťastné nie sú – napríklad snubný prsteň z manželstva, čo sa rozpadlo. Tieto v nás zakaždým vyvolajú clivosť alebo smútok. Niekedy už len existencia „tajného šuplíčka“ dokáže zmeniť našu vnútornú pohodu, keď naň pozrieme alebo si naň spomenieme.

Ale nejde len o šuplíčky a staré spomienky. Rovnako balastom je aj aj predstava, ktorú máme o svojom tele alebo domove.

Alebo možno v sebe nosíme presvedčenie, že sme príliš zaneprázdnení na to, aby sme mohli niekde nájsť lásku, že nemáme dostatok príležitostí stretávať sa s ľuďmi, že v kontakte s inými neupútame.

Z vlastného súdka: Môj prvý priateľ mi dával najavo, akú milosť mi robí tým, že mi venuje svoj čas. Môj druhý priateľ mi rozprával, ale len čo som začala rozprávať ja, okamžite sa rozzíval. Čo myslíte, aké presvedčenia to vo mne vybudovalo? Nie presvedčenia o sebe; to, že som nepríťažlivá a nezaujímavá, to som už vedela. Ale vybudovali sa vo mne obranné mechanizmy: „len neotvoriť zobák a nič nepovedať“, lebo to skončí zle, a „len nezavadzať a nedostať sa do cesty“, lebo to skončí zle… A potom choďte vyhliadať partnera, keď zakaždým, len čo vás niekto zaujme, vaše podvedomie vám zavelí sklapnúť a zdrhať! 😛

Všetko spomenuté je energetický balast a zúfalo ho potrebujeme prebrať a vyčistiť, ak chceme dostať do svojho života energiu inú ako to, čo v ňom už máme – partnerstvo, lásku, vzťah.

Čo znamená „vyčistiť“? Znamená to zbaviť sa všetkého emocionálneho a fyzického balastu v sebe a v svojom prostredí, aby sme sa otvorili pre lásku – a to aj vtedy, ak si o sebe myslíme, že sme už dávno „otvorení“! Vďaka tomuto balastu sa totiž náš život dostal do rovnovážneho stavu, v ktorom niet miesta pre niektoré veci. To sú tie veci, čo nám chýbajú… Aby sme vytvorili nášmu životu možnosť poskladať sa do inej podoby, potrebujeme rozkolísať jeho terajšiu rovnováhu, vsunúť do nej nové veci a potom vyvažovať tak dlho, až sa rovnováha obnoví s novými možnosťami a v novej podobe.

Tým, že sa zbavíme vecí, čo nám už neslúžia (napríklad u mňa vnútorné upratovanie potrebuje začať mojimi nezdravými obrannými mechanizmami), vytvárame v terajšej rovnováhe „diery“, ktoré môže zaplniť niečo iné, napríklad aj tá láska a partnerstvo a vzťah. Vytvorením priestoru umožňujeme energii lásky, aby doň vtiekla. Potom ešte potrebujeme začať „posielať pozvánky“. 🙂

Priestor pre novú lásku

Priestor pre novú lásku vytvoríme tým, že odstránime z mysle a okolia všetko, čo nám pripomína niekdajšieho partnera alebo čo sa s ním spája.

Ale existuje aj oveľa viac a menej zjavných „blokov pre vzťah“, ktoré si pravdepodobne vôbec neuvedomujeme.

Tu nám pomôže feng šuej.

Celé  feng šuej je náuka o tom, ako treba usporiadať svoje prostredie tak, aby sa energetické zmeny premietli aj do nášho života. Narába s energiou čchi a jej plynutím v priestore.

Vyváženie toku čchi v priestore je prirodzený spôsob, ako v svojom živote pozdvihnúť vibráciu lásky. A jeho princípy sa v prípade lásky nebudú týkať len spálne 😉 , ale aj kuchyne a kúpeľne a dokonca i chodby.

Jedno z prvých pravidiel, ktoré som sa naučila, je neumožňovať energii „unikať“ z priestoru. Ak vytvoríme v byte či dome „prievan“ pre čchi, vytiahne z nášho domu aj zvyšnú energiu. Napríklad u mňa to bolo schodisko oproti vchodovým dverám, ktoré viedlo k oknu. Prievan ako hrom! Tak som si nad schody zavesila starú maorskú masku démona, ktorému som hovorila „Kámo“, a tá mala v mojom podvedomí ochrannú funkciu. Bdela nad energiami domu a chránila nás pred zlom. (A pamätám sa, ako hlboko som šokovala „zlo“, keď k nám vstúpilo… Ešte dva roky po návšteve nedokázalo Káma preniesť cez srdce! 😀 )

Ale nepotrebujete démonov. Aj obyčajný odrážač a rozptyľovač energie ako zrkadlová guľa alebo jednoducho nepomaľovaná sklená vianočná guľa urobia tú istú službu.

Ak si v priestore uplatníme princípy feng šuej a sústredíme sa pritom na účel každého priestoru, dramaticky tým pozdvihneme vibráciu nášho prostredia. Má to dopad aj do nášho vnútra – ako čerpáme z nezatuchnutej, čerstvej energie, prestávame sa vnútorne toľko sťahovať, naše blokády sa uvoľňujú a zavrznutá energia môže odtiecť a nahradiť sa novou. A pretože súčasne ovplyvňujeme aj to, aká energia bude pritekať, máme šancu úpravou priestoru výrazne posunúť vpred aj naše životné postoje a celkový pocit zo života. Začneme vyžarovať niečo nové a na základe zákona rezonancie (alebo príťažlivosti) k sebe pritiahneme celkom nové situácie, ľudí a vzťahy.

Takže nastal čas pozrieť sa na to, čo práve naším okolím preteká, a porovnať to s tipmi, ktoré budú nabudúce.

Zatiaľ aspoň malá domáca úloha:

Už viete, koho si chcete pritiahnuť (ak ste si urobili domácu úlohu zo začiatku seriálu). Pozrite sa na svoj priestor očami tohto ideálneho partnera. Ako by ho hodnotil? Čo by bolo na prekážku a čo by potreboval navyše?

A podľa tohto zistenia začnite svoj priestor čistiť.

Zbavte sa predovšetkým predmetov, ktoré vo vás vyvolávajú clivosť alebo smútok alebo výčitky. Aj fotografia milovanej tetky Terky, ktorú ste nestihli pred jej smrťou navštíviť, hoci si to tak priala, musí preč… Ak niektoré veci nechcete vyhodiť za nič na svete, uskladnite ich do krabíc a krabice dajte niekam, kde o ne ani okom nezavadíte. (Pivnica je výborné miesto. Iné výborné miesto sú zatvorené skrine, najlepšie v priestore niekoho, kam nechodíme často.) Už len táto „očista“ dokáže dodať elán a pozdvihnúť vibráciu.

Mantra na tento týždeň:

Priebežne odkladám zo svojho priestoru veci, ktoré ma viažu na udalosti minulosti. S každou odloženou vecou do môjho života vniká čerstvý závan energie.

Ako sa vám páči článok?

Pre vyhodnotenie zakliknite počet hviezdičiek.

Priemerné hodnotenie / 5. Počet hlasov:

Hodnoťte ako prví!

Pridaj komentár

Sú veci medzi nebom a zemou... a volajú sa "nekopírovať". :-)
%d blogerom sa páči toto: